پست-ویژه-تصویر

چرا نباید کارها را به بعد محول کرد؟

چرا نباید کارها را به بعد محول کرد؟ چگونه در برابر نیرویی که در درون ما، مانع شروع برخی کارها می‌شود مقابله کنیم؟ چرا گاهی ذهن ما تنبلی را انتخاب می‌کند و جمله معروف “از شنبه” را برایمان دستور می‌کند؟

اگر به گذشته نگاه کنید، همه‌ی ما حداقل یک بار این کار را انجام داده‌ایم، یک کار به ظاهر دشوار که برای هفته ها، ماه ها، سال ها آن را به تعویق انداخته‌ایم. مثلا مرتب کردن دفتر کار یا بالاخره شروع خواندن کتاب رمان که مدت‌ها است آن را خریده‌ و در کتابخانه قرار داده‌ایم! به نظر می‌رسد همیشه راهی برای پیدا کردن یکی دیگر از آن بهانه‌های همیشگی وجود دارد.

می‌دانیم که فلان کار خیلی مهم است و باید حتما آن را انجام دهیم، اما گویی یک نیروی درونی مانع شروع کار می‌شود، شاید خودمان هم ندانیم که علتش چیست. پس اگر کلا آدم تنبلی نباشیم، حتما باید دلیلی داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از دلایل آن را بررسی کنیم.

رمز موفقیت انجام کارهای معمولی به بهترین روش غیرمعمول است.

 جان راک فلر

روانشناسان معتقدند که تعلل، ناشی از ترس از شکست است. بنابراین برای شروع راهکارهای و نکاتی برای مبارزه با ترس از شکست و غلبه بر تعلل و تنبلی درونی به شما معرفی می‌کنیم:

» افکار منفی را از خود دور کنید برای اولین قدم از کارها رو به بعد محول نکردن 

تحمل ما برای اشتباه کردن کم است و تمایل ما برای رسیدن به یک نتیجه خاص بسیار زیاد است. این جایی است که افکار منفی محدود کننده از قبیل: “چه اتفاقی خواهد افتاد اگر موفق نشوم ” و ” مثل یک احمق به من نگاه می کنند؟” از آنجا می آیند. این افکار را شناسایی کنید، آنها را به چالش بکشید و با جملات سازنده جایگزین کنید از قبیل: “آیا افکار من واقع بینانه و منطقی است؟”

با نگاهی به نتایج مثبت کاری که قصد انجام آن را دارید در این مورد بهتر عمل خواهید کرد. برای مثال اگر قصد یادگیری یک زبان جدید را دارید، در یک برگه یادداشت کنید که اگر این کار انجام شود در 6 ماه آینده، در یک سال آینده، در 5 سال آینده چه نتایج مثبتی را بدنبال خواهد داشت.

» عدم قطعیت را با آغوش باز بپذیرید

چرا نباید کارها را به بعد محول کرد؟ جهان مکانی نامعلوم است و در آن چیزهای کمی قطعی هستند. این سخن به این معنیست که تمایل ما برای اطمینان یافتن از همه چیز یک تفکر غیر منطقی است. در عوض، عدم قطعیت را به عنوان یک چالش هیجان انگیز بنگرید.

» ریسک کنید

تحمل خود را برای پذیرش اشتباهات با ریسک کردن افزایش دهید. همه ما وقتی در حال آموزش رانندگی یا دوچرخه سواری هستیم، اشتباه می‌کنیم. اشتباه کردن در مسیر رسیدن به اهدافمان یک چیز کاملا طبیعی است. بدون انجام ریسک‌های محاسبه نشده نمی‌توانیم به جلو حرکت کنیم.

سخت‌ترین کار تصمیم گیری برای انجام کار است؛ مابقی فقط پشتکار برای انجام آن است.

آملیا ارهارت

» با اقدام و عمل واقعی، بر ترس‌های خود غلبه کنید و کارها را به بعد محول نکنید

برداشتن اولین قدم را می‌توان سخت‌ترین بخش انجام کار نامید، اما به محض این که اولین قدم را بردارید کل کار آسان‌تر می‌شود. غلبه بر ترس از شکست و مقابله با تعویق انجام کار، یک مهارت است که می‌تواند با تمرین توسعه یابد. با حفظ این نکات در ذهن، سعی کنید با آن کار گریزان در این هفته مقابله کنید و آن را انجام دهید.

» برنامه‌ریزی واقع بینانه داشته باشید

شروع و اتمام یک کار گاهی اوقات مشخص و یا طبق تمایل ما است و گاهی اوقات طبق سفارش کارفرما و نیاز دیگران. اما برای هر دو مورد، وجود یک برنامه ریزی لازم و ضروری است. این کار را به صورت واقع بینانه و باتوجه به امکانات، پتانسیل‌ها و منابع در دسترسی مدنظر قرار دهید. گاهی اوقات عدم درک صحیح از برنامه‌ریزی و عدم انجام تمرین در گذشته، می‌توان چنان بر نیروی درون شما تاثیر بگذارد که کارها را هیچ وقت شروع نکنید!

» استفاده از تجربه و مشورت با دیگران در خصوص اینکه چرا نباید کارها را به بعد محول کرد؟

اگر در رابطه با کار محول شده یا کاری که قصد انجام آن را دارید، افرادی خبره و با تجربه در اطرافتان است، حتما با آنها مشورت کنید و سعی کنید از تجربه آنها در طی کردن مسیر انجام کار یا مواردی که منجر به موفقیت و بهتر عمل کردن در کار می‌شود را دریافت کنید. چرا که حضور نیروی این چنین مثبت و به شکل یک مربی در کنار شما، می‌تواند افکار منفی یا ترس از شکست و عدم تمایل را پوشش دهد.

در پایان مطلب چرا نباید کارها را به بعد محول کرد؟ باید اشاره داشته باشیم که تمام این پروسه‌ها کمی نیاز به تمرین دارد و همینطور که اشاره کردیم، شروع کردن کارها از انباشته کردن آنها و سپردن آنها به فردا بهتر است. تمرین در این راه موردی است که تجربه شما را افزایش داده و بعد از مدتی خواهید دید که به یک تمام کننده کار تبدیل شده‌اید. موفق باشید.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *