پست-ویژه-تصویر

آشنایی با فرآیند فرانچایز و اصطلاحات آن

آشنایی با فرآیند فرانچایز و اصطلاحات آن را با خواندن این مقاله بدانید. در دنیای تجاری امروز اگر شرکت یا فردی بخواهد رشد مناسبی را در بازه زمانی بهینه و با ریسک پایین طی کند. باید از تجربه و همکاری دیگر افراد متخصص و معتبر در صنعت خود کمک دریافت کند. این کمک از راهنمای و آموزش شروع کسب و کار جدید تا تامین کالا یا خدمات مربوط به بیزینس شامل می‌شود.

همین چارچوب امروزه پس از استاندارد سازی و شکل‌گیری قوانین مختص خود با نام فرانچایز شناخته می‌شود. درواقع در فرانچایز یک برند تمامی کارها و کمک‌های که قبلا اشاره کردیم. را در قالب یک نمایندگی به فرد کارآفرین ارایه می‌دهد.

استراتژی فرآیند فرانچایز و اصطلاحات آن در اغلب صنعت‌های زیر پیاده سازی شده است:

  • صنایع وابسته به اتومبیل (تولید و تامین قطعات تحت نظرات یک هلدینگ و برند)
  • سرویس‌های تجاری (خدمات تجاری و مشاوره که با نام یک برند در شهرهای مختلف ارایه می‌شود)
  • تحصیلات و دانشگاه (ارایه فرانچایز و نمایندگی از یک برند معتبر در زمینه آموزش‌های مختلف)
  • خدمات مسافرتی (دفاتر نمایندگی یک برند فعال در زمینه گردشگری که اغلب در سطح جهان فعالیت دارند و نه صرفا محدود به یک شهر و کشور)
  • فست فود و رستوران (یکی از شاخه‌های اصلی فرانچایز که در اغلب نقاط دنیا و برندهای مختلف را به گوش شنیده‌اید. مانند مک دونالد)
  • فروشگاه‌های مواد عذایی (یکی دیگر از مدل‌های محبوب فرانچایز که در ایران نیز به خوبی پیش رفته است و فروشگاه‌های سراسری در این زمینه وجود دارد.)
  • ساخت و ساز (دفتر نمایندگی و فرانچایز یک شرکت ساختمان سازی که نمونه‌های از آن را در ترکیه و همچنین فعال در کشور خودمان ایران، را شنیده‌اید.)

اینکار همینطور که مشخص است مزایای برای برند در راستای گسترش و رشد و افزایش درآمد هلدینگ مربوطه دارد. و همچنین مزایای برای فرد امتیاز گیرنده دارد. تا از پشتیبانی امتیاز دهنده در تمام مسیر از شروع تا انتها بطور مداوم برخوردار باشد و کار خود را پیش ببرد.

از دیگر خدمات و امکانات که برند اصلی در اختیار نماینده خود قرار می‌دهد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • امکان استفاده از برند که شرکت اصلی آن را تبلیغ و نزد مشتریان محبوب ساخته است
  • کمک و راهنمایی‌های لازم در جهت انتخاب محل کسب و کار یا حتی ساخت و تجهیز ساختمان. ( برای مثال این مورد در رابطه با فرانچایز فروشگاه زنجیره‌ای بسیار مهم است)
  • ارایه آموزش‌های مدیریتی در جهت تعامل با نیروی کار و سرمایه انسانی کارفرما
  • پیاده سازی سیستم تحقیق و توسعه در جهت ارایه خدمات یا محصولات جدید
  • ارایه تجهیزات یا مواد اولیه با توجه به نوع شرکت فرانچایز دهنده

اشاره مجدد می‌شود که این موارد کاملا با صنعت و حوزه کاری شرکت اصلی امتیاز دهنده ارتباط مستقیم دارد. و برخی مزایا نسبت به آن ممکن است درنظر گرفته نشود یا اضافه شود.

اما برای اینکه بتوانیم بحث را به خوبی منتقل کنیم نیاز است. تا در ادامه با برخی از اصطلاحات حوزه فرانچایز یا فرانشیز آشنا شوید.

فرانچایزینگ (اعطای حق امتیاز – Franchise ):

یک روش رشد و توسعه کسب‌وکار یا تجارت و توزیع کالا و خدمات از طریق قرارداد اخذ امتیاز و دریافت جواز نشان تجاری (برند).

شکل کسب و کار فرانچایز: در این نوع از کسب و کار نه تنها محصول، خدمات و نشان تجاری، بلکه روش کامل اداره کردن خود کسب و کار از قبیل برنامه‌ بازاریابی و مقرارت و تدوین پلن را شامل می‌شود.

امتیاز فرانچایز: قرارداد یا جواز بین دو طرف منعقد شده و به فرد یا گروه این اجازه را می‌دهد. تا با استفاده از نشان شرکت امتیاز دهنده در یک منطقه یا ناحیه خاص به فروش کالاها و یا ارایه خدمات آن شرکت (امتیاز دهنده) اقدام کند. درواقع یک قرارداد کتبی و قانونی که بیان می‌دارد که از هر کدام از امتیازدهنده و امتیاز گیرنده چه انتظاراتی در راستای کسب و کار مربوطه می‌رود.

امتیازدهنده: شخص یا شرکتی که به شرکت دیگر(گیرنده حق امتیاز) حق انجام کسب و کار را تحت نام تجاری یا برند خود می‌دهد.

امتیاز گیرنده: شخص یا شرکتی که حق انجام کسب و کاری را تحت نام تجاری یا نشان تجاری امتیاز دهنده دریافت می‌کند.

بیانیه افشاء سازی: همچنین به عنوان سند افشاء سازی فرانچایز شناخته می‌شود. که اطلاعاتی را درباره امتیاز دهنده و سیستم فرانچایز به امتیاز گیرنده می‌دهد.

حق امتیاز: وجه پرداختی مستمر امتیاز گیرنده به امتیاز دهنده که معمولا بر مبنای درصدی از فروش ناخالص امتیاز گیرنده صورت می‌گیرد. البته ممکن است در صنعت یا هلدینگ‌های مختلف این نوع معامله و قرارداد حق امتیاز به نحوه‌ی دیگر متفاوت باشد.

نشان تجاری یا برند: نشان‌ها، لوگو، هویت بصیری، نمای بصری، برند و آرم که هویت امتیاز دهنده را مشخص کرده و از طرفی به امتیاز گیرنده جواز و اعتبار می‌دهد.

» ارتباط مهم است!

در ادامه با مقاله آشنایی با فرآیند فرانچایز و اصطلاحات آن می‌خوانید. که اغلب افراد وقت با نام فرانچایز روبه‌رو می‌شوند. اولین موردی که به ذهن‌شان خطور می‌کند مسایل و قوانین تجاری است. اما همینطور که چندین بار در این مقاله و سایر مقالات اشاره داشتیم. موضوع اصلی در فرانچایز بحث برند فرانچایز دهنده است.

البته قوانین و تجارت به وضوح دارای اهمیت خاص خود هستند. اما فرانچایز دهنده تمرکز خود را بر نحوه گسترش برند و در کنار آن حفظ و ارایه مواردی که به فرانچایز گیرنده کمک می‌کند قرار می‌دهد. در نهایت مهم‌ترین نکته در مورد ارتباط و تعامل بین فرانچایزدهنده و فرانچایز گیرنده است. چرا که هردو با حفظ این سیگنال می‌تواند. مسیر مناسبی را برای موفقیت کسب و کار رقم بزنند و هردو باهم آن را طی کنند.

دیگر مقالات سایت ما را نیز مطالعه کنید

سوپرمارکت آنلاین سورنا

نیک شف یعنی یک آشپز خوب

قرص ماشین ظرفشویی هوم پلاس

اخذ نمایندگی سورنا
اخذ نمایندگی فروشگاه سورنا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *